FMIS voor Onderwijs

Binnen de zorg en de zakelijke dienstverlening maakt een ruime meerderheid van de organisaties gebruik van een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), waar het zijn meerwaarde heeft bewezen. Binnen het onderwijs ligt dit aantal een stuk lager. Een kans! Ook onderwijsinstellingen hebben baat bij het beheersen van de ondersteunende processen. 

Waarom een FMIS?
 Het implementeren van een FMIS is de meest praktische en werkbare vorm van procesbeheersing ter verhoging van efficiency in planning en uitvoering. School Facility biedt deze oplossing al jaren specifiek voor onderwijsinstellingen.

Sturingsinformatie
Middels dit FMIS bent u als schoolbestuur en/of management ten alle tijden op de hoogte van alle facilitaire ontwikkelingen binnen de school, scholen of stichting. 

Professionaliseringsslag
De modules zijn integreert. Met één klik worden de zaken sneller geregeld. Daarnaast worden de werkorders en ontvangstberichten automatisch verzonden. Dit leidt bewezen tot verbetering in communicatie, efficiency en kwaliteitsbeleving.

Waarborgen kennis en proces
Alle processen en relevante kennis worden vastgelegd in het systeem. Door de achterliggende workflows en automatische werkorders bestaat geen onduidelijkheid over wie verantwoordelijk is voor welke stuk in het proces.


Hét FMIS voor de onderwijsmarkt
School Facility heeft, in samenwerking met Axxerion, haar onderwijsexpertise ingezet om onderwijsinstellingen met haar Facility Management Informatie Systeem (FMIS) te ondersteunen en de kwaliteit van de facilitaire processen te verbeteren. School Facility heeft, in overleg met schoolbesturen binnen het po en vo, een Facility Portal (FMIS) ontworpen en ingericht die compleet is afgestemd op de wensen van scholen en stichtingen. Dit houdt in dat de beschikbare modules en workflows direct zijn toegespitst op de bedrijfsvoering binnen het onderwijs, niets meer en niets minder.


Ons systeem is gebaseerd op eenvoud en betrouwbaarheid. Het FMIS wordt aangeboden als software as a service (SAAS). Toegang tot de software krijgt u middels een normale webbrowser. Dit betekent dat u werkt vanuit de cloud. Zo is uw uitgebreide database altijd toegankelijk via alle mobiele apparaten zodat alles centraal geregeld, betrouwbaar en veilig is.

Graag komen wij bij u op de koffie om deze oplossing te bespreken

modules

Het Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS) van School Facility is niet modulair. Dat houdt in dat, ondanks dat u mogelijk opzoek bent naar de oplossing voor één specifieke behoefte binnen de school of stichting, eventuele uitbreiding (meer modules) voor een bredere inzetbaarheid binnen de school of stichting niet meer kosten met zich mee brengt. 

Gezien onze focus op het onderwijs bevat het FMIS van School Facility de volgende standaard modules:

Aanvragen en meldingen
Het melden, doorzetten en oppakken van meldingen en aanvragen.
Lees meer.. 

Bezoekersregistratie
Het registreren van het arriveren en vertrekken van bezoekers en leveranciers. 
Lees meer.. 

Reserveringenbeheer
Het reserveren van ruimten, sleutel, inventaris, en meer.
Lees meer.. 

Contractbeheer
Het verschaffen van inzicht in lopende contracten en de juiste contractafspraken en nadere informatie.
Lees meer.. 

Meerjarenonderhoud
Op eenvoudige wijze het meerjarenonderhoudsoverzicht in planning, budget en uitvoering.
Lees meer.. 

Gebouwbeheer
Het registreren van alle relevante informatie omtrent gebouwen en ruimtes.
Lees meer.. 


Een FMIS automatiseert simpelweg menselijk handelen dat resulteert in eenduidige en gestructureerde informatie en tijdwinst. Met de juiste begeleiding door School Facility wordt ons FMIS probleemloos ingesteld en op de juiste manier geïmplementeerd. 

Implementatie

Een FMIS is geen wondermiddel. De informatie die uit het systeem komt, moet er eerst worden ingezet. Een gedegen implementatietraject is van groot belang voor het succes van elke FMIS binnen een organisatie. 

Neem de tijd voor een goede implementatie van complete en actuele informatie. Bedenk goed met welke reden en welk resultaat het FMIS wordt ingezet. De implementatie managers van School Facility leiden en ondersteunen zorgvuldig tijdens dit proces. Door de nauwe samenwerking worden keuzes gemaakt met oog op het eind resultaat en het creeëren van draagvlak binnen de organisatie. De inzet van het FMIS in een later stadium uitbreiden is nog altijd mogelijk.

Laat u adviseren over de mogelijkheden en wat bij uw onderwijsinstelling past om de gewenste resultaten te behalen. Noodzakelijk is een goed verzorgde implementatie en begeleiding van FMIS. Juist hierin beschikt School Facility over de nodige expertise.

Indien u een FMIS heeft en niet tevreden bent over de werkbaarheid binnen de school of stichting, aarzel niet om contact met ons op te nemen. Wij denken graag mee om er alsnog een succes van te maken. 

De voordelen van het onderwijs FMIS van School Facility:

√ Volledig in de Cloud (SaaS)
√ Standaard ingericht voor scholen in het po en vo (gebruiksklaar)
√ Lagere implementatiekosten en zonder minimale afnameverplichting
√ Koppeling met bestaande software is mogelijk (bijv. EXACT, Magister etc.)
√ Compatible met alle mobile devices (desktop, tablet, telefoon etc.)