Young Group bestaat 9 jaar!

Foto's en video's

Young Group bestaat 9 jaar!

Young Group bestaat vandaag 9 jaar! Op 2 november 2008 werd Young Facility opgericht. Een mooi moment om terug te kijken op de afgelopen jaren door middel van een interview met oprichter/directeur Bart de Jong
Hoe is Young Group ontstaan?
Zittend in de wachtkamer bij de KvK was ik nog twijfelend over de handelsnaam van de onderneming: wordt het Jong Facilities, afgekort JF...nee dat klinkt niet goed of Young Facility, afgekort YF of toch Facility Group FG. Opeens wist ik het zeker, Young Facility afgekort YF moet het worden. Het bedrijf staat immers voor inzet van een jong team, vernieuwde werkwijze en we zijn een nog jonge startende onderneming!

'Bart de Jong'.. werd er geroepen door de baliemedewerker, het was tijd voor het intakegesprek met de medewerker van de KvK. 

Op welke prestatie van de afgelopen 9 jaar ben jij het meest trots?
Eén specifieke prestatie noemen is lastig. We hebben de afgelopen jaren veel meegemaakt. Het eerste waar ik aan moet denken ik het feit dat we met Young Group elk jaar weer de prestaties en verwachtingen hebben overtroffen. 

In de begin jaren richt Young Facility zich op het leveren van operationeel facilitaire dienstverlening zoals schoonmaak, conciërge diensten, audiovisuele technici en de organisatie/coördinatie van (bedrijfs-)evenementen. Niet veel later worden de eerste medewerkers aangenomen en wordt de dienstverlening uitgebreid naar Facilitair en Huisvestings Management voor scholen en bedrijven. Dit blijkt een succes te zijn, in 9 jaar tijd groeit Young Facility uit naar een onderneming met 35 medewerkers en een groeiende omzet en klantenkring. 

In 2011 wordt Young Group opgesplitst in drie divisies om een duidelijke focus in de dienstverlening aan te brengen en in de verbetering van de propositie. Young Facility voor het facilitair beheer en huisvestingsmanagement binnen vastgoed, Young Event als regiepartner van (bedrijfs-)evenementen en School Facility voor strategische ondersteuning, advisering en interim diensten voor schoolbesturen.

Welke moment is je het beste bijgebleven?
Dat zijn drie momenten. Ten eerste, het moment dat ik in 2012 in de finale stond van de ondernemersverkiezing LEF. Ten tweede het project bij de TU Delft, onze eerste opdrachtgever van zodanige omvang en grote internationale speler op het gebied van onderwijs en innovatie. De derde is vrij recent. Dat is dat Young Group voor het tweede jaar op rij een Gazellen Award in ontvangst mag nemen. 

Welke ambities heb je voor de toekomst van Young Group?
Genoeg! Mijn doel met Young Group is niet per se om marktleider te zijn, maar kennisleider op het gebied van Huisvesting en Facility Management. Schoolleidingen moeten denken: als we het goed geregeld willen hebben, moeten we Young Group bellen.

De tijd is gevlogen als ik me bedenk dat het al 9 jaar geleden is dat ik startte met mijn droom, een facilitair bedrijf opbouwen. Inmiddels is deze droom werkelijkheid en daar wil ik mijn collega’s hartelijk voor danken. Voor de steun en inzet die elke dag weer wordt geleverd en natuurlijk onze opdrachtgevers die het mogelijk maken ons te bewijzen als een professionele en sterke speler in de markt.