ONZE KLANTEN

Universiteit Leiden


Projectmanagement bij de verhuizing van de Universiteit Leiden naar het nieuwe universiteitsgebouw.

Opdracht
Voor de Universiteit Leiden coördineert School Facility in samenwerking met de verhuismanager de verhuizing van het oude universiteitsgebouw naar het nieuw gebouwde universiteitsgebouw. De verschillende afdelingen verhuizen daar één voor één naartoe. 

Werkzaamheden
- Coördinatie verhuismanagement;
- Voorafgaand aan de verhuizing is een plan van aanpak opgesteld. Hierin wordt duidelijk vermeld wie en wat, wanneer en waarheen moesten verhuizen;
- Tijdens de verhuizing is het zaak de verantwoordelijkheid te pakken betreffende het bijhouden van de planning en het aansturen van de verhuizers en de leveranciers;
- Nadat een afdeling verhuisd is, is het van belang om de oudbouw op te leveren zodat deze ruimtes gereed zijn voor de sloop of een andere bestemming. 

Het hele verhuizingsproject bij de Universiteit Leiden gaat om het overzicht houden, de planning te bewaken, verhuizers aan te sturen en de uitvoering te controleren zodat de eindgebruikers tevreden zijn. 

Resultaat
Het verhuizingsproject loopt momenteel succesvol ten einde en praktisch alle afdelingen zijn gevestigd op hun nieuwe plek. 

Ton Bakker (hoofd facilitaire dienst, Universiteit Leiden) zegt het volgende over de samenwerking met School Facility: “School Facility is professioneel, accuraat, coöperatief en flexibel ingesteld. Alles bij elkaar een zeer aangename samenwerking en zeker voor herhaling vatbaar.”  

Mario Rommers (opdrachtgever) zegt het volgende over de samenwerking met School Facility: 'Ik heb School Facility gevraagd voor het assisteren bij het projectmanagement van een grote verhuizing. Binnen hele korte tijd was de consultant van School Facility thuis in de organisatie en deed ze volwaardig mee aan het managen van het verhuisproject. Een plezierige, professionele en resultaatgerichte samenwerking!'

Toegevoegde waarde School Facility
School Facility heeft naast de Universiteit Leiden vergelijkbare projecten begeleid bij TU Delft en het Erasmus MC in Rotterdam. School Facility heeft ruime ervaring in het projectmanagement bij verhuizingen binnen het onderwijs en onderzoeksfaciliteiten en de gevoeligheid van deze materialen bij verplaatsing.

Voor meer informatie over verhuismanagement kunt u terecht bij onze dienst Huisvesting Management.