ONZE KLANTEN

Comenius Lyceum


Bij het Comenius Lyceum, een HAVO/VWO school in Amsterdam Nieuw West, levert School Facility sinds 2014 een bijdrage aan de presentaties van de leerlingen door het bieden van studiebegeleiding.

Opdracht
De studiebegeleiding van School Facility is ontwikkeld aan de hand van de specifieke vraag vanuit het Comenius Lyceum. Het Comenius Lyceum zocht een educatief en structureel programma om hun leerlingen te kunnen voorzien van extra studiebegeleiding.

Werkzaamheden
- Meedenken over een structurele oplossing voor het faciliteren van studiebegeleiding;
- Administratieve en financiële afhandeling studiebegeleiders;


Resultaat
De leerlingen krijgen de kans om na schooltijd zelfstandig te werken in de aanwezigheid van studiebegeleiders. De visie omtrent studiebegeleiding is gebaseerd op ‘groei binnen een vertrouwde omgeving.’ De studiebegeleiding wordt gegeven binnen de school, door een oud-leerling met de focus op de ontwikkeling van zelfsturing bij de leerlingen.  

“Wat ik zo leuk vind aan het geven van studiebegeleiding is het feit dat je de leerlingen ziet groeien. Je ziet ze harder aan het werk gaan. Ook nemen ze hun cijfers steeds serieuzer.” (Studiebegeleider en oud-leerling Comenius Lyceum).

Toegevoegde waarde School Facility

School Facility denkt mee met onderwijsinstellingen over de toekomst van hun organisatie in de hele breedte van het facilitaire spectrum. Onderwijs Ondersteunende Praktijken zijn daar een belangrijk onderdeel van. 

Voor meer informatie kunt u terecht bij onze dienst Onderwijsondersteuning of lees: 'Studiebegeleiding: groei binnen een vertrouwde omgeving'