Onze recruiter Kim

Foto's en video's

Het heerlijke gevoel van een goede match

'Het heerlijke gevoel van een goede match voor alle partijen én de creativiteit die ik kwijt kan in het verzinnen van manieren om de juiste kandidaten te bereiken. Dit geeft mij de voldoening in mijn job.’, aldus Kim.

Bij mij is geen week hetzelfde! Ik ben sinds februari 2020 in dienst bij Young Group als recruiter en heb al veel mooie matches tussen kandidaten en Young Group of opdrachtgevers mogen maken. Ik word oprecht blij van het realiseren van een goede match en daarmee iemand aan een nieuwe job / opdracht te helpen. Om deze match te maken kijk ik kritisch naar de benodigde diploma's, ervaring en competenties, maar minstens zo belangrijk vind ik de motivatie en of de kandidaat past in het team en de functie. Bij het maken van deze matches denk ik niet in hokjes; een receptionist kan ook een man zijn, een huismeester een vrouw. Jonge projectmanagers kunnen al beschikken over de juiste ervaring en oudere nog nieuwe vaardigheden willen leren. Daarnaast doe ik altijd mijn best als wij de keuze laten vallen op een andere kandidaat de keuze te onderbouwen en motiveren. Op deze manier hoop ik een toegevoegde waarde te kunnen leveren.

Hoe ziet jouw week eruit?

Elke week is bij mij verschillend! De ene week staat mijn agenda vol met afspraken voor sollicitatiegesprekken, mag ik de laatste hand leggen aan een indiensttreding, heb ik een meeting gepland met een opdrachtgever over een nieuwe vacature én een meeting met mijn collega om de marketingstrategie door te nemen.

Een andere week kan het zomaar zijn dat telefoontjes gepland staan voor een eerste screening en ik verder een zo goed als lege agenda heb op maandagochtend. Dan plan ik blokken in om verder te werken aan een projecten, zoals de employer branding, het updaten van de sjablonen of het maken van de strategie voor het volgende jaar. Echter weet ik stiekem wel dat mijn weekplanning nooit zo loopt als ik had verwacht, want ineens komen vier nieuwe vacature-uitvragen tegelijk, heb ik een deadline over het hoofd gezien en reageren interessante kandidaten waar ik die week nog een kennismaking mee wil inplannen. Zo is mijn agenda weer helemaal omgegooid!

Wat vind je het leukste aan jouw functie?

Ik vind het heerlijk dat ik aan het begin van de dag niet weet hoe het zal verlopen, de hectiek, het contact met verschillende mensen, het heerlijke gevoel van een goede match voor alle partijen én de creativiteit die ik kwijt kan in het verzinnen van manieren om de juiste kandidaten te bereiken. Dit geeft mij de voldoening in mijn job.

Zijn er ook taken die je minder leuk vindt?

Die zijn er natuurlijk in elke functie, het is nooit leuk om iemand die een baan graag wil te moeten vertellen dat hij/zij het niet is geworden. Soms zou ik het ook weleens lekker vinden als ik op een dag wél de geplande werkzaamheden af zou kunnen krijgen, al ken ik mezelf eigenlijk ook wel weer zo goed dat ik te optimistisch ben en altijd denk dat ik meer kan in de tijd die ik heb. Gelukkig zijn de ad-hoc werkzaamheden juist de werkzaamheden die te maken hebben met het vinden van de juiste persoon op de juiste plek. Dat is waar ik het uiteindelijk allemaal voor doe!

Vacatures bij Young Group, zijn die beschikbaar?

Enthousiast over mijn baan? Helaas, die functie is niet beschikbaar ;) maar we zijn wel altijd op zoek naar gemotiveerde mensen die interim / tijdelijke functies in kunnen vullen! Dit kunnen langere of kortere opdrachten zijn, uiteenlopend van onderwijs ondersteunend personeel tot projectmanagers en in te vullen door middel van een dienstverband of ZZP overeenkomst. Daarnaast zijn er ook regelmatig vacatures met uitzicht op vast dienstverband. Een van mijn belangrijkste verantwoordelijkheden bij Young Group is om deze vacatures in te vullen. Hiervoor kun je dus altijd bij mij terecht. Dat kan via:

06 24 89 26 80